Wat een uitvinding!

Wat een uitvinding!

Vaak wordt er stukje gefilmd met een telefoon. Om later terug te kijken, voor 'de leuk' of om op social media te zetten. Iedereen heeft er zijn eigen bedoeling bij. Maar heb jij je ook wel eens laten filmen met een specifiek doel? Het verbeteren van je eigen houding of het correcter uitvoeren van een oefening bijvoorbeeld?

 

Stel een specifiek doel op en laat je eens filmen met de PIXIO camera. Om het optimale uit je reflectie te halen, kun je de beelden terug kijken en precies zien wat er waar gebeurde; welke hulp jij gaf en wat de reactie van je paard daarop was.

Ideaal!


Je rijdt tijdens de schouderbinnenwaarts op een spiegel af en ziet daar een flits van hoe jij en je paard de oefening uitvoeren. 'Ziet er best goed uit' schiet er door je hoofd. Je laat iemand van stal een stukje filmen met je telefoon, zodat je straks terug kunt kijken en na kunt zwijmelen. Eenmaal geïnstalleerd op de bank, bekijk je het filmpje terug. Eerst de bodem, dan de achterhand van je paard, vervolgens ergens ver weg jij op je paard en als laatste krijg je nog een glimp van je linkervoet te zien. Hoe naar is dat! Heb je heerlijk gereden, maar kun je het niet terug zien..

Laatst was mijn zusje zo lief om een stukje te filmen. Ik ging het terug kijken en wauw... Ik huppel ergens in het beeldscherm, ver weg van de cameravrouw en de beeldstabiliteit laat ook te wensen over. Dat moet toch beter kunnen? Ik heb me verdiept in die vraag en daar heb ik een heel fijn antwoord op gevonden. JA, HET KAN BETER! Met het systeem van PIXIO kun je filmen terwijl de camera jou volgt, met een uitstekende beeldkwaliteit én een stabiel beeld. Ook zoomt hij automatisch in en uit. Zo ben je dus altijd perfect in beeld! Waarom is dat nou zo leuk? Zo kun je het filmen gaan gebruiken om jezelf te verbeteren!

 

 

 

PIXIO heeft een filmpje gemaakt waarin goed uitgelegd wordt wat de PIXIO is en doet. Om het filmpje te bekijken, klik je hier.

 

 

Je kunt de camera ook bij een wedstrijd gebruiken.

Het is erg fijn om kwalitatief goed beeldmateriaal te hebben om zo je vooruitgang te kunnen vergelijken. 

 

De gekregen punten kun je niet altijd vergelijken. De jury was anders dan de vorige keer, ander terrein, zelf veel spanning of onstuimig weer zijn allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op je punten. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk dat je op je eigen gevoel vertrouwd: hoe heb ik gereden en waar kan ik nog aan werken voor de volgende keer? Hoe fijn is het om dan nog even terug te kunnen kijken en beeldmateriaal met elkaar te vergelijken! Ik kan je vertlen dat dat ècht ontzettend waardevol is.

Irritatie
Laatst heb een lesklant haar filmpje terug laten kijken. Ze stoorde zich ontzettend aan haar eigen houding. Mijn reactie daarop verbaasde haar. Ik zei namelijk "Top!". Toen ik haar had uitgelegd dat dat die irritatie precies was wat ik bij haar los wilde maken, begreep ze mij al iets beter. 

Wanneer je je bewust bent van iets en je er tegenaan loopt dat je dat niet leuk of niet fijn vindt, ben je veel sneller in staat om datgene te verbeteren. Die intrinsieke motivatie stelt jou in staat om sneller verbetering aan te brengen. Dus kijk vooral terug en go for it!

 

De PIXIO camera
De PIXIO camera

Enjoy Dressuur beschikt over de PIXIO camera. Deze camera volgt jou tijdens het rijden en geeft een duidelijk beeld. 

Wil jij gebruik maken van de camera, neem even contact met mij op voor de mogelijkheden.