Ik dacht het beter te weten...


Afgelopen week heb ik mijn auto ein-de-lijk voor onderhoud weggebracht.

Ik hoor je al denken 'Ja, leuk maar wat heeft dat met de paardensport te maken?' In eerste instantie niet veel, maar toen ik me bedacht hoe laks ik was geweest met het onderhoud was de link (jammer genoeg) zo gelegd.

 

Mijn remblokken zaten muurvast, 2 lampjes waren kapot, te weinig profiel op een achterband, mijn carkit deed het niet meer en dat was nog maar het topje van de ijsberg. Oeps!

 

Op de terugweg naar huis bedacht ik me wat die man van de garage wel niet gedacht moet hebben.

'Weer zo'n paardenauto', 'haar geld staat misschien op stal, maar steekt ze niet in haar auto' of 'arme auto' kunnen allemaal in hem opgekomen zijn. Al meer dan een half jaar moest mijn auto weg voor onderhoud, maar ik was te eigenwijs.

Ja, ik had de melding van het kapotte stadslampje gezien en lekker genegeerd en ja ik dacht te merken dat hij minder fijn remde, maar hij remde nog steeds. Dus als het nog remt, werkt het toch nog? Zonde van mijn geld, dat kan ik beter besteden.

 

Maar daar ben ik toch een beetje van terug gekomen. Ik was vergeten hoe fijn mijn auto eigenlijk rijdt (nu alles functioneert en goed zit). Grappig hoe je niet merkt dat er langzaam dingen kapot gaan of vast gaan zitten, essentiële onderdelen

 

Bij paarden is dat precies zo!

Soms ben je zo veel met je paard bezig dat je niet meer objectief kan voelen. Wellicht merk je dat er iets een beetje anders is, maar 'de hele aftakeling' heb je niet in de gaten. Daarom is het belangrijk dat je je paard laat 'keuren'; vraag eens naar de mening van je osteopaat of de dierenarts. 

Het kan dus heel waardevol zijn om een onafhankelijk persoon met kennis en kunde naar je paard te laten kijken. Natuurlijk kun je ook een stalgenoot om advies vragen, maar laat je niet van de wal in de sloot helpen (=.

 


TIP:

Maak regelmatig een kort stukje film van je paard in beweging. Zo kun je de filmpjes na elkaar terugkijken en zo kun je beter zelf ontdekken of je paard aan 'onderhoud' toe is. Deze kun je natuurlijk ook delen met je osteopaat of dierenarts!