Kernwaardes en Missie & visie


 

Enjoy Dressuur heeft 3 kernwaardes. Deze kernwaardes zijn de bouwstenen voor de trainingen en de mentaliteit van Enjoy Dressuur.

Basis

 

Welk niveau je ook rijdt, of dit nu in de B of in het Z is. De basis van jou en je paard is het belangrijkst. Als je foundation niet goed is, kun je hier nooit op bouwen.

Een goed gereden oefening vloeit voort uit een goede basis.

Zie het maar zo; wil jij een correcte volte rijden, maar stuur je niet goed? Schrijf die correcte volte dan maar op je buik.

 

Als ruiter moet je dus goed begrijpen wat je aan het doen bent om het correct uit te kunnen voeren. Dit bewustzijn is dan ook een van mijn kernwaardes tijdens de trainingen.

Plezier

 

 Het kan erg teleurstellend zijn wanneer rijden niet lukt of wanneer het tijdens wedstrijden niet gaat zoals je wil. Hierdoor kun je gefrustreerd raken en vergeten dat je begonnen bent met dressuren, omdat je het leuk vindt en voor je ontspanning doet.

In mijn trainingen vind ik het belangrijk dat ik met jou samenwerk om een succesvolle maar ook vooral leuke training te geven. Samen zorgen we voor meer plezier, voor jou en je paard.

Onderbouwing

 

Tijdens de trainingen is een goede onderbouwing even belangrijk als het plezier hebben en de basis. Een goede onderbouwing leidt tot de mogelijkheid om de autonome ruiter in jezelf naar boven te halen. Je moet snappen waar je mee bezig bent en dit lukt alleen als je tijdens je trainingen niet alleen een opdracht krijgt maar ook feedback op je handelingen. Door terug te kijken op jouw handelen (reflecteren), maak je sprongen vooruit.

Kortom: ik geef je tekst&uitleg waardoor je ècht leert en niet alleen maar doet.


Visie

Zonder goede basis kom je de B en L wel door,  maar wanneer je meer wil gaan vragen van jouw paard, zul je er tegenaan lopen dat alles voelt als een soort kunstje dat je eruit perst.

 

Wanneer jij een goede basis hebt, merk je dat alle oefeningen uit de proeven een logische opbouw hebben betreft de africhtingsgraad. Ook zul je ervaren dat het geen kunstjes zijn die je uitvoert, maar dat het oefeningen zijn om je paard nog leniger en gehoorzamer te maken.

Is jouw basis goed? Dan zijn die oefeningen 'een koud kunstje'!

 

Geen training zal hetzelfde zijn. Jij en je paard zijn uniek en vragen dan ook om een aanpak afgestemd op jullie.

 

 

Missie

Ik wil dat wanneer jij zelfstandig gaat rijden, je ook weet wat je moet doen. Als ik jou alleen maar opdrachten geef en niet uitleg waarom iets juist wel of niet moet, dan wordt je niet bewust bekwaam. Ik wil juist dat jij bewust bekwaam wordt, daar haal je het meeste plezier uit!

 

Of je nu 8 of 54 jaar bent, ook zonder les wil ik dat jij bewust kunt rijden, dat je weet wat je doet en dat je een goede opbouw hebt in je (los)rijden.

 

Wanneer ik van een ruiter terug krijg:

 

"Ik hoorde jou in mijn hoofd zeggen dat ik net dat beetje actiever moest rijden!"

 

dan weet ik: Mission accomplished!