Enjoy Dressuur, waarom?

Enjoy dressuur, waarom?

In dit tweede blog lees je meer over Enjoy Dressuur. Waarom deze naam en waarom ben ik meer gaan lesgeven?

Enjoy Dressuur, waarom?

Ruim vier jaar geleden wilde ik graag een nieuwe uitdaging in de paardensport. Met mijn oude sok Mo, toen inmiddels 20, had ik bereikt wat ik wilde bereiken. En haar lichaam liet merken het dagelijks fanatiek trainen niet meer aan te kunnen. Ja, en dan?

Mo de deur uit? NEE Maar wat dan wel?

Ik als 'dressuurmuts' wil graag meer dan dagelijks een halfuurtje dressuur matig hupsen. 

Na overleg met mijn ouders en zusje, heb ik besloten op paardenjacht te gaan. 

 

En tadaa! Daar was Enjoy! 

Nu, 4 jaar verder heb ik een bedrijf genaamd Enjoy Dressuur. Enjoy is een ontzettend fijn paard. Ze wil graag werken, is dol enthousiast en een grote kroelkip. Ik, en mijn zusje en moeder die haar veel verzorgen, beleven onwijs veel plezier aan Joy. 

Ik wil graag ruiters met plezier laten dressuren. Dan is een keuze maken voor de naam van mijn bedrijf niet heel lastig meer!

 

Waarom ben ik mijn bedrijf begonnen?

 

Ik jureer ook en kom geregeld ruiters tegen die hun paard zo in de weg zitten. Die eigenlijk geen idee hebben dat zij de reden zijn waarom er geen winstpunt behaald wordt. 

Wanneer ik zo'n combinatie in de ring heb, vind ik het ontzettend moeilijk om op mijn 'jurystoel' te blijven zitten en niet op mijn 'instructiestoel' plaats te nemen.

 

 

Ik heb het dan niet over combinaties die veel spanning hebben of nog niet erg wedstrijdgericht rijden. Ik heb het dan over ruiters die stelling proberen te vragen door hun hand over de manenkam heen te brengen. Of die TREKKEN aan de teugels om iets voor elkaar te krijgen. 

Hoe kun je (in mijn ogen) een probleem goed aanpakken? Door niet te blijven klagen, maar door er iets aan te doen!

 

Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben er voor iedere ruiter. Het enige dat ik van de ruiter verwacht, is dat die bereidt is om in de spiegel te kijken. Kun je dat niet, maar wil je dat leren? Geen probleem, dan gaan we aan de slag. 

Kun je dat niet en wil je dat niet leren? Dan ben je waarschijnlijk een van de combinaties die ik terug zie in de ring waarbij ik mijn uiterste best doe om op mijn 'jurystoel' te blijven zitten..

 

Daarnaast heb ik mijn passie, lesgeven, op deze manier kunnen combineren met mijn hobby, de paarden. Heerlijk, het idee dat je niet aan het werk bent, terwijl je aan het werk bent!

 Gina van der Kley showt het shirt van Enjoy Dressuur.
Gina van der Kley showt het shirt van Enjoy Dressuur.